PWC

A PWC Magyarország, elsősorban könyvvizsgálói és pénzügyi tanácsadó tevékenységet végző multinacionális szervezetének hazai központja 2014-ben a teljes magyarországi iroda új környezetbe, a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatti Eiffel Palace irodaházba költözéséről döntött.

Feladat:

Az új iroda megtervezése, kialakítása során fontos szempont volt, hogy a vállalat dolgozóinak szánt terek mellett, egy ettől elkülönített, akár nagy létszámú konferenciák, tréningek, oktatások tartására is alkalmas helyszínt hozzunk létre. Természetesen a funkcionalitás mellett rendkívül fontos szempont volt, hogy az irodatér exkluzivitása összhangban legyen irodaházzal.

Megoldás:

Konferencia központ:
Az irodaház földszinti részén egy konferencia központot alakítottunk ki, mely nagy alapterületű, igény esetén mobilfalakkal elválasztható előadótermekből áll.
A kiépített audió-, és vizuáltechnikai megoldások megtervezésénél alapvető elvárás volt, hogy a technológia bármely felhasználási mód esetén üzembiztosan és kimondottan magas minőségben működjön.
A megjelenítésért nagy fényerejű installációs projektorok felelnek, melyek álmennyezetbe süllyesztett elektromos működtetésű vásznakra vetítetnek.
A kiváló hangzást egy álmennyezeti hangszóró rendszerrel értük el, melyhez vezeték nélküli mikrofonok és a nagy távolságok miatt egy mikrofon antenna rendszer is kapcsolódik. A teremrészekben mind szétválasztott (behúzott mobilfalas), mind összenyitott verzióban kiválóan működnek a telepített megoldások.
A rendszer irányítása érintőképernyős vezérlőpanelekről működik, melyről egy egyszerű grafikus felületen a felhasználók könnyedén ki tudják választani a kívánt funkciót.
Az üzembiztonságot fokozza a termekben alkalmazott professzionális jeldisztribúciós megoldás is.

Vezetői tárgyaló:
Az új irodában kialakítottunk egy exkluzív vezetői tárgyalót is, mely esetében egy falra szerelt nagyméretű professzionális kijelzőt alkalmaztunk megjelenítési célokra.
A terem nagy méretei miatt és annak érdekében, hogy a távoli pozíciókban helyet foglaló résztvevők is jól lássák a prezentációt, vagy a videokonferencia tartalmakat, szükség volt kiegészítő kijelzők használatára. A PWC tárgyalójában ezt a feladatot egy speciális, üvegbetétes konferenciaasztal telepítésével valósítottuk meg, ahol az asztal testébe 22”-os monitorokat telepítettünk, melyek a rendszer bekapcsolása esetén egy elektromos motor segítségével emelkednek ki. A rendszer kikapcsolásával a monitorok visszasüllyednek az asztalba.
Az asztal peremébe integrált kameravezérlő rendszer segítségével a videokonferencia rendszer kamerája egy gombnyomással bármely résztvevőre képes zoom-olni.
Az üvegbetétes asztalba egyedi csatlakozó felületeket telepítettünk, melyekből a szükséges csatlakozó kábelek kihúzhatóak és visszaereszthetők.
A csatlakozók mellett kábelmentes prezentációs lehetőség is van a teremben, illetve lehetőség van egyszerre több prezentáció megjelenítésére a kijelzőkön (osztott képernyőn).
A konferenciatermekhez hasonlóan itt is egy professzionális álmennyezeti hangosítást építettünk ki, valamint egy érintőképernyős teremvezérlő segítségével lehet működésbe hozni a rendszert.

Egyéb területek:
A konferencia szekción és a board room-on kívül további 22 darab kis és közepes tárgyaló került kialakításra, melyeket nagyméretű professzionális kijelzővel, asztali csatlakozókkal és egyszerűbb vezérléssel láttunk el. A közösségi terekre egy információs kijelző rendszert telepítettünk. A recepciónál egy videófal fogadja a vendégeket.