Környezettudatosság, ISO minősítések

A több évtized alatt kidolgozott uniós környezetvédelmi előírások a legszigorúbbak közé tartoznak a világon. A szabályozás a veszélyeztetett fajok és élőhelyeik védelme, valamint a természeti erőforrások hatékonyabb felhasználása érdekében jött létre. Az előírások betartása nemcsak a célok elérését segíti, de a megvalósítás érdekében tett lépések közben hatékonyabb működést, gazdasági növekedést is elérhetünk.

2011. március óta rendelkezünk ISO 14001:2005 minősítéssel, amely cégünktől is megköveteli a környezeti hatások és a kapcsolódó aspektusok felismerését. A környezetközpontú irányítási rendszer (KIR) a teljes irányítási rendszernek azon része, amely felöleli a környezeti politika kialakításához és fenntartásához szükséges szervezeti felépítést, felelősségeket, gyakorlatot és erőforrásokat. Kialakítása és működtetése egy állandó fejlődési, fejlesztési folyamat, amely a rendszeresen ismétlődő, de egyre magasabb szinten megvalósuló tevékenységek sorozatán alapul és számos kedvező hatást eredményez. Csökkenti az anyag- és energiafelhasználást, a szennyezőanyag-kibocsátást, a hulladékgazdálkodás javulását eredményezi, amely hatások a cégpiaci megítélésének kedvező alakulásához vezetnek.

A Streamnet Zrt. az alábbiakat teszi meg fenntartható, környezettudatos működése érdekében:

  • Az általunk forgalmazott videokonferencia rendszerek használatával elkerülhetővé válnak a felesleges utazások, így lényegesen csökkenthető ügyfeleink szén-dioxid kibocsátása. Amikor csak tehetjük, magunk is videokonferenciát használunk a megbeszéléseinkhez.
  • Részt veszünk a BAM! Bringázz a munkába kampányban, ahol minden évben szép eredményeket érünk el.
  • Évek óta a papírmentes iroda hívei vagyunk, azonban ha mégis nyomtatnunk kell, kizárólag környezetbarát, újrahasznosított papírt használunk.
  • Az irodatérben keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük és a megfelelő elszállításról is gondoskodunk.
  • Intelligens vezérlőrendszereket használunk, amelyek segítségével jelentősen csökken az áramfogyasztásunk.
  • Szigorúan ügyelünk, hogy csak a legszükségesebb áramforrásokat vegyük igénybe és mindig lekapcsoljunk magunk után minden lámpát.
  • A használaton kívüli elektromos készülékeket minden esetben áramtalanítjuk.
  • Céges autóink CO kibocsátásának mértékét rendszeresen ellenőrizzük.
  • Logisztikai tevékenységünket racionalizáljuk, összevont szállításokat eszközölünk.

Letölthető legfrissebb dokumentációk:

ISO tanúsítvány magyar PDF

ISO certificate english PDF