Digital Signage

A Digital Signage napjainkban egy rohamosan fejlődő és terjedő megoldás, amely feladata a legkülönfélébb tartalmak (hírek, reklámok, árlisták stb.) ütemezhető, digitális megjelenítése, akár osztott képernyős vagy kép a képben technológiával.

A Digital Signage hazánkba 6-7 éve tört be és azóta gyakran találkozhatunk vele a hétköznapi életünkben is, elképesztően sokrétű felhasználási területe és lehetősége miatt. A bevásárlóközpontok érintőkijelzős interaktív kijelző rendszereitől, a recepciók felett elhelyezett aktuális információkat mutató kijelzőkön át, a nagyméretű, látványos, figyelemfelkeltő és sok információ közlésére alkalmas videó falakig. Nyugat-Európában sok vendéglátó ipari egységben elhelyezett kijelző is Digital Signage technológiát használ, melyek a napszaknak és aktuális akcióknak megfelelő menüválasztékot és egyben célzott reklámokat képesek megjeleníteni a vendégeknek, mindeközben párhuzamosan akár kép a képben technológiával élő adást vagy egyéb videó anyagot közvetíteni.

A tartalmak ütemezése történhet egyszerű időzítéssel, de intelligens rendszerek képesek bejövő információk alapján dinamikusan változtatni a megjelenítendő tartalmat. A bejövő információ lehet kamerák képe, amin megállapítható a monitor környékén várakozó személyek neme, közelítő kora, de amennyiben a várakozókról további információnk van (például számlaszám, mobilszám, témára vonatkozó sorszám) még testre szabottabb reklámokat sugározhatunk számukra. Lehetőség van manuálisan is tartalmakat indítani, például amikor egy sportközvetítésben szünet van.

A nagyvállalati körben a Digital Signage alkalmazása leginkább a vendégek, dolgozók tájékoztatására szolgál. Lehet rajta PR kommunikációt folytatni, a céget népszerűsíteni, de aktuális tudnivalók, információk is szerepelhetnek rajta.

A StreamNet Kft. több, mint 5 éve foglalkozik szervesen a Digital Signage technológiával, és integrál rendszereket. A vezető gyártókkal való együttműködésünkből eredő széles termékbázisunk és a Digital Signage területen szerzett tapasztalatunk teszi lehetővé, hogy sikeresen tudjunk alkalmazkodni a legkülönfélébb ügyfél igényeknek.