Tárgyalótermi eszközök

A mai nagyvállalati kommunikáció szerves részét képezik a tárgyalótermekbe telepített videokonferencia eszközök. Telephelyek közötti, több résztvevős megbeszélésekhez, vagy partnerekkel történő interaktív kapcsolattartáshoz kialakított rendszerek.

Iroda felújításnál, vagy költözésnél a cégek nagy része figyelmet fordít arra, hogy legalább egy tárgyalóterem rendelkezzen valamilyen dedikált, videokonferencia hívásra alkalmas készülékkel. A gyártók széles eszközpalettájának köszönhetően a néhány fős tárgyalótermek és a legnagyobb igazgatósági tárgyalók is felvértezhetők ezzel a technikával. A tárgyalótermi eszközök a személyes találkozással szinte egyenértékű kommunikációs élményt nyújtanak, rendszeres használatukkal jelentős mennyiségű idő, pénz és energia takarítható meg, a környezetvédelmi hatásról nem is beszélve.

Tárgyalótermi videokonferencia rendszer már néhány fős termekbe is telepíthető. A kisebb helyiségekben tipikusan egy kamerával szerelt, egy kijelzőt kezelő berendezéseket javasolunk, melyek kompakt kialakításuknak köszönhetően egyszerűen a kijelző tetejére helyezhetők, így nem vesznek el értékes helyet a kis alapterületből. Ugyanakkor ezek a berendezések képesek a ma alapkövetelménynek számító FullHD (1080p) felbontás kezelésére, valamint az élő kamerakép mellett, a professzionális videokonferenciánál megszokott prezentációs tartalom átvitelére. Kezelésük távirányítóval, vagy gyártói érintőkijelzős vezérlőpanellel történik.

A videokonferencia felhasználói élmény akkor tökéletes, ha a teremben ülő minden résztvevő megfelelően látja és hallja a távoli feleket, valamint a rendszer egyszerűen kezelhető. Ennek érdekében a gyártók nagyobb tárgyalótermekbe szánt eszközei akár több kamera és kijelző, valamint különálló hangrendszer csatlakoztatását is lehetővé teszik. Egy komplex rendszerben a különböző komponensek összehangolt működését is biztosítani kell, melyet érintőkijelzős vezérlőközpont telepítésével oldunk meg.

Cégünk 15 éves tapasztalattal rendelkezik egyéni igényeknek megfelelő, videokonferencia eszközzel és vezérléstechnikával felszerelt tárgyalótermek kialakításában. Kollégáink a videokonferencia eszközök elhelyezésén és beüzemelésén túl a rendszer oktatását is elvégzik, illetve igény esetén üzemeltetési szolgáltatást biztosítunk. Az évek során kialakult gyártói partneri kapcsolatok jóvoltából az esetleges hibajavítások gyors ügyintézése is garantált.