Video streaming

A streaming technológia számos lehetőséget kínál a vállalati kommunikáció területén. Míg a videokonferencia egy szűkebb csoport interaktív (oda-vissza) irányú kommunikációját teszi lehetővé – többnyire speciális eszközök segítségével –, az egyirányú streaming technológiával egyszerre akár több ezer nézőt is elérhet, időbeli és fizikai korlát nélkül.

A videos streaming tipikus alkalmazási területei konferenciák, rendezvények, sajtótájékoztatók, oktatások, előadások közvetítése az interneten, vagy vállalati rendezvények, vezetői kommunikáció, tréningek, új belépő oktatások közvetítése, belső PR a vállalati hálózaton keresztül. De lehetséges akár videokonferencia értekezlet (nem-interaktív) közvetítése nagyszámú, videokonferencia eszközzel nem rendelkező felhasználó számára. Az előadásokon túl a felvételek webes archívumba rendezésével videó alapú vállalati tudásbázis építhető, kereshető archívummal, dokumentumokkal és más kapcsolt tartalmakkal.

Termékportfóliónkban több gyártói megoldás is megtalálható, amelyeket ügyfeleink igényei szerint telepítünk és konfigurálunk. A szabványos működésű eszközöknek köszönhetően, akár több gyártó eszközei is működhetnek egyetlen, komplex rendszer részeként.

Biztosítjuk a streaming-hez alapvetően szükséges jelforrások (kamerák/IP kamerák, mikrofonrendszerek, keverők) telepítését, jeldisztribúciójának megvalósítását és a vezérlés megvalósítását. Professzionális és szoftveres streaming encoder (H.264, H.265 HEVC, stb.) eszközök szállítását, beüzemelését és támogatását, továbbá streaming szerverek szállítását és üzemeltetését. Igény szerint képesek vagyunk teljes körű streaming infrastruktúra tervezésére, építésére és üzemeltetésére is.

Az általunk kínált vállalati megoldások tartalmazzák egyedi előadás felvételi (lecturerecording) rendszerek kiépítését kamerával, hangosítással, vezérléssel, mind a videó, mind a prezentációs csatornák rögzítését, tárgyalóterem, oktatóterem, előadóterem méretben. Lehetőség van szállítható, mobil streaming roadbox-ok kialakítására is, így a felvétel és közvetítés nem helyhez kötött. HD kamerák és más videó források (pl. kábeltelevízió) meglévő vállalati hálózaton való átvitele kijelzők vagy Digital Signage megjelenítők számára szintén a modern irodai környezet fontos alkalmazása.