Mérnöki szolgáltatások

Összetett műszaki rendszerek nem jöhetnek létre tapasztalt mérnökök szakértő munkája nélkül. A Streamnet sikereinek egyik záloga a jól képzett, tapasztalt mérnöki csapat. Cégünk rendszerintegrátorként működik az A/V integrációs, videokonferencia, IT piacon, azaz az ügyfél igényeire kialakított egyedi megoldásaink vezető nemzetközi gyártók termékeinek és saját innovatív fejlesztéseink testreszabásából, felprogramozásából, teszteléséből jönnek létre.

A mérnöki feladatok már az ügyfél igények felmérésénél kezdődnek. Presales mérnökeink feladata az ügyfél elképzeléseit összehangolni a technológia lehetőségeivel. Az ügyfélnek nem feladata a technológiai trendek követése, ezért gyakran ebben a fázisban hívjuk fel a figyelmét olyan változásokra, amelyek akár az előzetesen kialakított koncepcióját is megváltoztathatják. Például a monitorok árcsökkenésével (méretnövekedésével) szembesülve sokan újragondolják a projektorok használatát. A tervezés során kell méretezni a megoldáshoz szükséges eszközöket, a funkcionalitást összhangba hozni a költségvetéssel. A tervezés kiterjed az adott helyiség nyomvonalainak kialakítására, a kábelmentes környezet kivitelezésének lehetőségeire, az ergonómiai szempontokra és persze az esztétikai megjelenésre is látványra is. Ez utóbbiról, kérésre látványtervet tudunk készíteni.

A kivitelezés során mérnökeink letesztelik a beérkezett berendezéseket, kitesztelik a konfigurációkat, majd letelepítik, felprogramozzák az ügyfél telephelyein. A folyamat során gyakran merülnek fel kisebb-nagyobb igények a funkcionalitás területén, amelyeket az eszközök által nyújtott lehetőségek keretein belül igyekszünk megoldani. Az átadott rendszerek üzemeltetése, hibaelhárítása is komoly mérnöki feladatokat jelent, hiszen nem csak a hiba okát kell gyorsan felderíteni, hanem a határidőre történő hibaelhárítás is az ő felelősségük.