Kamerák

A kamerák a videokommunikáció elsődleges beviteli eszközei. Helyes megválasztásuk, vezérlésük alapvetően befolyásolja a létrejövő képfolyam élvezeti értékét.

A videó kommunikáció vállalati, oktatási és magánszférában is egyre jobban elterjedt. Egy modern tárgyalóteremben, több fős megbeszéléshez nem elegendő egy fix, beépített kamera. Az általunk telepített kamera rendszerek bármely teremmérethez igazíthatóak. Videó konferencia és web konferencia célra egyaránt van megoldásunk. A megfelelő eredmény elérése érdekében PTZ (pan tilt zoom) kamerákat alkalmazunk, akár web akár videó konferenciáról legyen szó. Ezek a kamerák képesek elfordulni, fel- és lefele mozdulni, közelíteni és távolítani a képet, így mindig a megfelelő perspektívát állíthatjuk be. Lehetőség van nagyobb termeket vagy akár komplett épületeket lefedni. Ehhez több kamerát vagy kamerarendszert alkalmazunk. A kamerák többféle módon illeszthetőek, videó kimenettel vagy USB csatlakozással rendelkeznek. A felhasználói élmény növelése érdekében, lehetőség van egy úgynevezett preset gomb beépítésére az asztalba, akár minden ülőhelynél. A gomb megnyomásával a felhasználó egyszerűen magára irányíthatja a kamera képét.

 

Megbeszélések, tárgyalások, oktatások során gyakran felmerül az igény, hogy egy nyomtatott, írott dokumentumot vagy egyéb tárgyat szeretnénk megmutatni több személynek. Erre nyújtanak kényelmes megoldást a dokumentumkamerák. Segítségükkel az adott dokumentum vagy tárgy élő képe jeleníthető meg a terem projektorán vagy monitorán. A kamerák installálhatóak az asztalra, vagy elrejthetőek a mennyezetben, így letisztult modern megjelenést biztosítva a terem számára.

 

A különböző kameratípusok kombinálásával és szakértő kollégáink tudásával bármilyen felhasználói igényt képesek vagyunk lefedni és egy stabil, megbízható, komplett rendszert létrehozni.