Monitorok, kijelzők

Az elmúlt években óriási változás történt a lapos monitorok piacán, a technológia fejlődése egyre nagyobb kijelzőket tesz lehetővé egyre kedvezőbb áron, így ma már a tárgyalótermek, vezetői szobák mellett eddig nem használt tereken: a folyosókon, recepciókon, sőt áruházakban és az utcán is megjelennek.

A kijelzők felhasználása és mérete nagyon sokrétű lehet, a legkisebbek (10”-22”) betölthetik a teremfoglaltság jelző szerepét, asztalba épített monitorkiemelő rendszer részei lehetnek, vagy az előadói pulpitusokba kerülhetnek beépítésre. A középső méretkategóriájú kijelzők (32”-48”) hasznos és nélkülözhetetlen elemei lehetnek a vezetői szobáknak, kollaborációs tereknek, és a Digital Signage alkalmazásoknak, még a nagyméretű monitorok (48”-105”) a tárgyalótermek kijelzőiként, monitorfalakban, vagy videokonferencia alkalmazásában tesznek jó szolgálatot. A kijelzők a bekövetkezett változások eredményeképpen leváltják a tárgyalótermi projektorokat, nincs melegedési idő, ventilátor zaj, nem kell drága vászon, jóval magasabb a fényerő, az izzócsere eliminálása pedig csökkenti az üzemeltetési költséget. Amíg a projektorok elhelyezése nem triviális és látványuk általában nem túlzottan esztétikus, a monitorok egyre karcsúbbak, a szoba díszévé tudnak válni. Szintén hagyományos – ultra vékony kávájú– monitorokat használunk a videofalak létrehozásához. Ezekben kedvező ár/érték arányú monitorokból tudunk létrehozni egy nagy
megjelenítő felületet, amelyen egy nagy, vagy több kisebb képernyőt tudunk megjeleníteni.

Minden monitornak meg kell felelni a következő elvárásoknak: hosszú üzemidő és élettartam, kristálytiszta kép és magas fényerő. Legyenek felkészítve integrációs célokra, tökéletesen működjenek együtt a videokonferencia rendszerekkel, ne legyenek hajlamosak a kép beégésére és persze legyenek esztétikusak és dizájnosak, impozáns megjelenéssel.

Vállalati alkalmazásokra a fenti jellemzőkkel bíró professzionális kijelzőket ajánljuk a kereskedelmi forgalomban kapható okostévékkel szemben. Ezek további jellemzői:központilag egy kezelőszerv segítségével logikusan és egyszerűen vezérelhetők, élesebb, jobban olvasható a szöveges tartalom. Üzemidejük megszakítás nélküli (24/7) vagy napi 16 órás, szemben az okostévék napi 7-8 órás ajánlott üzemidejével, melynek túllépése garanciavesztéssel járhat.

Az általunk forgalmazott legkisebb felbontású kijelzők „fullHD” felbontással rendelkeznek, de forgalmazunk UHD (4k) felbontású, vagy hajlított panellel ellátott kijelzőket is.