top of page

A hibrid munkavégzésé a jövő a Microsoft tanulmánya szerint

A Microsoft legfrissebb tanulmánya a Work Trend Index 2021, amely 31 ország több mint 30 ezer munkavállalójának megkérdezésével készült, és megmutatja, hogyan változott meg a munka világa az elmúlt egy évben.


Az első megállapítás, hogy a rugalmas, hibrid munkavégzés tartósan beépül a mindennapokba.

A vezetők 66%-a válaszolta, hogy a vállalatuk az irodai terek újra tervezését fontolja. A megkérdezett munkavállalók 73%-a a járványhelyzet után is szeretne rugalmasan, otthonról dolgozni, ugyanakkor a 67%-uk szeretne a járvány elmúltával több, személyes jelenléttel járó munkát, kollaborációt. Tehát a vállalkozásoknak úgy kell kialakítaniuk irodáikat, hogy az támogassa a hatékony irodai és az otthoni munkavégzést is.


Egyre több vállalat vezetője tapasztalhatja, hogy az irodai kollaborációs terek fejlesztése nélkül a hibrid munkavégzés nem megvalósítható. A pandémia előtt jól működő irodaterek az új felhasználói igényeket nem tudják kiszolgálni. A nagyfokú hatékonyság eléréséhez fontos, hogy az együttműködésben résztvevő munkatársak felhasználói élménye független legyen lokációjuktól, azaz távolról is ugyanolyan hatékonyan tudjanak dolgozni, megbeszéléseken részt venni, mint az irodában lévő kollegáik.


Mi a Streamnet-nél hisszük, hogy a jövő munkahelye a hibrid iroda lesz, amiben a korábbiakhoz képest újra kell gondolni a prioritásokat. Kevesebb hagyományos munkaterületre lesz szükség, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kapnak a különböző tárgyalók és kollaborációs terek, melyek kialakítását mindig az ügyfél szokásai, cégkultúrája, igényei alapján kell megvalósítani.

bottom of page