top of page

A hibrid munkavégzés velünk marad, de felkészültek rá a cégek?


A koronavírus megjelenése óta eltelt két év. A kezdetben kényszermegoldásként elterjedt home office velünk maradt, noha az irodák már megteltek élettel, a munkavállalók jelentős része ragaszkodik a rendszeres távmunkához. Hogy mennyire fontos szempont lett ez a dolgozók számára, jól illusztrálja az egyik nagy multinacionális vállalat tavaly októberi felmérése, amely szerint globálisan a dolgozók 64 százaléka akár munkahelyet is váltana, ha megszűnne a jelenlegi munkahelyén a home office lehetősége. A cégeknek tehát alkalmazkodni kell az új helyzethez, ehhez pedig ki kell alakítani a megfelelő feltételeket. Nem meglepő módon tehát felgyorsult a digitalizáció, egyre több kis- és középvállalat kezdte el kiépíteni a kompakt, automatizált munkakörnyezetet. Ezt a témát járta körül a Portfolio cikke.



A legtöbb cégnél az irodaterület érdemben nem csökkent, ugyanakkor sok vállalat átalakította a rendelkezésre álló helyet. Nem az emberek minél kisebb területre való összezsúfolása volt már a cél, hanem figyelembe véve a hibrid munkavégzést, vagyis hogy mindig lesz, aki épp otthonról dolgozik, felértékelődtek a nagyobb, szellősebb helyiségek, tárgyalók, konyhák, kollaborációs terek.

A Streamnet tapasztalatai alapján egyre több helyen már a konyhákba is kerülnek kollaborációs eszközök, felismerve, hogy a technológia támogatja a vállalaton belüli együttműködést.

"A konyhába elég, ha van egy kijelző, amelyre laptopról lehet csatlakozni, ezen folyamatosan meg lehet jeleníteni a fontos vállalati információkat, de akár egy megbeszélés lebonyolítására is alkalmas a megfelelő hang- és vizuáltechnikai rendszerek kiépítésével" – mondta Almás Béla, hozzátéve, egy-egy tárgyalóba az utóbbi másfél évben sokkal több eszköz kerül beépítésre, mint korábban, és felértékelődött a videó streaming szerepe is.


A teljes cikk itt olvasható:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220411/a-hibrid-munkavegzes-velunk-marad-de-felkeszultek-ra-a-cegek-537619

bottom of page