top of page

Online rendezvények

A pandémia óriási változást hozott az online közvetített rendezvények területén is.

Online rendezvénynek nevezzük azon eseményeket, amikor az előadót és az előadás tartalmát egy stúdióból, vagy videokonferencián keresztül valós időben (élőben) az interneten keresztül továbbítjuk a nézők számára. A résztvevők számítógépükön, tabletjükön, okos telefonjukon egy böngészőből tudják az előadást követni, sőt akár kérdéseiket feltenni.Korábban kevesen merték felvállalni egy rendezvény online streamelését, elsősorban a technológiától idegenkedve. A vírushelyzet azonban – más alternatíva híján – rákényszerítette a szervezőket, különösen, mivel az elszigeteltségben a rendszeres külső-, belső kommunikáció fontossága tovább növekedett. Kipróbálva a technológiát, a többség megszerette és a helyzet normalizálódása után sem fognak felhagyni vele.


A visszajelzések alapján ügyfeleink számos pozitív tapasztalatra tettek szert. A helyszín, vendéglátás elhagyása nyilvánvalóan nagymértékben csökkenti a költségeket, azonban legnagyobb előny valójában a szervezés rugalmasságában van. A tény, hogy 24 óra alatt le lehet szervezni egy dolgozói fórumot, vagy egy gyors tájékoztatót, mindennél nagyobb értéket jelent egy agilis szervezet számára. Az utazási költségek elhagyása mellett az utazással töltött idő is nyereség és nincsenek a tájékoztatásból kizárva a (beteg)szabadságon lévők sem. Tekintettel arra, hogy az online rendezvények költsége minimális és rendkívül gyorsan, egyszerűen hirdethetők meg, ügyfeleink sokkal gyakrabban, akár kisebb körben is elkezdtek ilyen szemináriumokat szervezni.

Természetesen az online rendezvény nem pótolja a személyes találkozásokat, azonban a cél nem ezek teljes leváltása, sokkal inkább kiegészítése az előnyök mentén.

Comments


bottom of page